Doorgaan naar hoofdcontent

Spaaracties

In ons landje zijn er heel veel spaaracties waar je aan deel kunt nemen. Door middel van zegels plakken, codes invoeren of een klantenpas. Er zijn een aantal spaaracties waar ik ook aan deelneem en waar ik al een aantal keren voordeel van heb gehad.

Tanken
Zoals ik eerder schreef hebben wij een tankpas van United Consumers. Hiermee krijg je korting aan de pomp maar ook nog een tegoed bijgeschreven, wat je - bij het behalen van een bepaald bedrag - op je rekening kunt laten storten. In het overzicht van mijn kortingstegoed vind ik deze informatie:
Uw korting op tanken €93,30
Korting gekregen direct bij tankstation €77,58
Dit komt neer op een bedrag van €15,72 dat wij al uitbetaald hebben gekregen. Toch leuk als extra. Voordat wij deze tankpas hadden tankten we ook altijd bij ditzelfde tankstation, de BP. Mijn man had een Freebees pas en spaarde daar ook een tegoed op. Dit tegoed kan echter alleen uitgegeven worden in winkels waarna we ervoor gekozen hebben om de tankpas te gaan gebruiken. Wel hebben we van het saldo van de Freebees een flessenwarmer gekocht toen bleek dat ik in verwachting was. Deze wordt nu dagelijks gebruikt voor de hapjes van onze zoon, dus al met al geen verkeerde aankoop.

Koffie
Eerder schreef ik ook al over onze voorraad koffie. Door ruimtegebrek in mijn voorraadkast moest ik het even anders oplossen en heb ik de koffie ergens anders opgeborgen. Terwijl ik met de verpakking in mijn hand stond viel mij op dat Perla ook een spaaractie hanteert, je spaart zegels en bij een volle kaart (250 punten). Bij een volle kaart krijg je €2,00 korting op je boodschappen. Er zit geen einddatum op deze spaaractie, ik doe dus ook vrolijk mee en heb al een spaarkaart bij de supermarkt meegenomen. Of ik het de komende 5 jaar vol krijg is de vraag, maar proberen kan geen kwaad.

Eurosparen
Toen ik thuis woonde dronk ik altijd Optimel drink. Bij het op mezelf gaan kwam ik erachter dat de kosten toch best oplopen (sorry papa en mama) en besloot ik het gewoon bij melk te houden. Al die jaren heb ik wel de punten opgespaard en hier ook al een aantal keren gebruik van gemaakt. Zo ben ik meerdere keren voor de helft van de prijs naar een musical geweest, kreeg ik de tweede pannekoek gratis en een kaartje voor Pathé voor een lager tarief. Ondanks dat ik het nu eigenlijk nooit koop, spaar ik wel door de Geld-Terug-Acties die Optimel hanteert. Ik sta nu weer op een bedrag van €80,50. Wanneer we weer eens naar de film willen is het zeker een idee om de kaartjes via Eurosparen te regelen.

Voordeelpas
Bij de Kruidvat krijgt iedere klant een voordeelpas. Per besteedde euro krijg je een punt toegewezen. Nu met de luiers van onze zoon bestellen/kopen we zeer regelmatig bij de Kruidvat en loopt ons puntenaantal ook gestaag op. Eens in de zoveel tijd krijg je een mailtje van de Kruidvat over het aantal gespaarde punten en kun je kijken wat je voor dit aantal punten aan zou kunnen kopen. Ik ben het aan het opsparen voor shampoo. Het gaat hier gelukkig niet zo hard, maar de kosten voor persoonlijke verzorging artikelen lopen zo snel op. Leuke actie dus voor artikelen die anders toch ook aangeschaft moeten worden.

T-Mobile
Hier heb ik een blog over geschreven maar wil ik hier toch ook nog even vermelden. Bij T-Mobile waar mijn telefoonabonnement loopt spaar je ook een punt per euro. Laatst had ik het aantal punten bereikt waarbij ik €5,00 korting kreeg op mijn telefoonnummer. Het is gelijk verwerkt en vorige maand werd er €5,00 minder geïncasseerd van mijn rekening.

Hebben jullie nog meer spaaracties waar jullie aan meedoen? Ik heb ooit eens een tijdje gehad dat ik koopzegels kocht, maar daar ben ik later weer mee gestopt terwijl ik weleens begrepen heb dat dit de beste manier is van sparen. Ik hoor graag van jullie!

Reacties

 1. Ik koop AH zegeltjes. Ik koop er niks extra's voor. Alleen wat ik nodig heb. Ik heb ook meegedaan met het spareb voor de messen. De ef.teling, nu die kruidenbakjes. Van andere winkels doe ik niet meer mee.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt voor je reactie! Zegeltjes en andere frutsels bij supermarkten pak ik eigenlijk altijd aan. Altijd weer iemand mee blij te maken. Ik ga ook inderdaad niets extra kopen om aan een bedrag te komen.

   Verwijderen
 2. Airmiles sparen we automatisch via de AH. Verder hebben de meeste spaarprogramma's als doel om klanten te binden en vraag ik me af of het ons echt voordee oplevert... Is het met die tankpas bijv. écht goedkoper? De Shell bij ons in de buurt bijv. is met korting met die pas nog duurder als de onbemande Argos dichtbij ons huis...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Airmiles vergeet ik inderdaad helemaal. Daar doe ik eigenlijk nooit iets mee. Af en toe vraagt de zelfscanner bij de ah of ik ze in wil wisselen bij het afrekenen en dat doe ik altijd maar. Het tanken is zeker niet goedkoper. Daar zijn we ons van bewust. We tanken expres BP Ultimate, de verbranding gaat hierbij beter. Wat weer beter is voor je motor en je rijdt zuiniger. Maar zonder pas zouden we het geld helemaal niet terug gekregen hebben. Leuk dat je reageerde!

   Verwijderen
 3. Ja, ik ook de ah zegels. Heb alweer bijna 3 boekjes vol. Ik bewaar het tot de zomervakantie. Leuk zakcentje.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk blog, ik pik even je onderwerp (als het mag) en zal op mijn blog uit de doeken doen aan welke spaaracties wij meedoen :-)

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Gezellig dat jullie meelezen, ik hoor graag van jullie. Tips en trucs zijn altijd welkom!

Populaire posts van deze blog

Kleding

Nu ik al een aantal jaren heel bewust met ons geld bezig ben merk ik dat mijn kleding nogal uit begint te dunnen. Zo ligt er redelijk wat verwassen en met kleine gaatjes in de kast. Ik koop veel minder en ook steeds vaker tweedehands.

Zoals ik hier ook verteld heb is mijn schoonzus in juni overleden. Na een ziektebed van bijna drie jaar, een hersentumor, heeft ze besloten euthanasie toe te passen. Voordat ze overleed gaf ze al veel kleding weg, ik kreeg toen acht kledingstukken die ik zeer regelmatig draag.

Vorige week stuurde zwager een appje met de vraag of iemand hem zou willen helpen met het uitzoeken van de kleding van zijn vrouw. Aan veel kleding hangt een herinnering en hij vond het dan ook erg moeilijk om aan te pakken. Nadat ik aangegeven had dat ik wel wilde hebben we besloten dat ik foto's ga maken van alle te verkopen kleding en deze op Marktplaats dan wel Facebook ga plaatsen.

Afgelopen weekend kwam zwager elf(!) vuilniszakken brengen. Ik schrok enigszins van de hoev…

Besparen bij de Albert Heijn

Onze wekelijkse boodschappen worden tegenwoordig altijd bij de Albert Heijn gedaan. Voorheen reed ik naar een nabijgelegen dorp om daar bij de Lidl boodschappen te doen. Maar ik maak nu gebruik van een weekmenu en schrijf van te voren een boodschappenlijstje. Op deze manier heb ik goed zicht op ons budget en ben ik van mening dat ik met de brandstofkosten erbij niet goedkoper uit ben.

Bij de Albert Heijn maak ik altijd gebruik van de scanner. Handig dat je precies weet voor hoeveel geld je in de kar hebt liggen en met zoon erbij is het helemaal makkelijk dat ik de boodschappen gelijk in kan pakken. Waar ik laatst achter ben gekomen is dat je dus ook gewoon contant af kunt rekenen wanneer je gebruik maakt van een scanner. Nooit geweten, het is zeker een pluspunt.

Contant geld en geld van tweedehands verkopen gaan in een spaarpot en het bedrag loopt soms heel snel op. Ik heb nu al twee keer boodschappen gedaan met de scanner en contant kunnen betalen. Eerder durfde ik dit niet aan en pi…

Budget uitdaging

Man werkt nu alweer twee maanden bij zijn nieuwe werkgever. Het bevalt hem erg goed en zijn nieuwe werkgever is ook erg positief. Hij leert snel en er worden regelmatig trainingsavonden ingepland. Tijdens zijn vervolgopleiding heeft hij de basis van CV-ketel onderhoud geleerd en hij kan zich hier goed mee redden.

Laatst zag ik via Facebook een oproep voor het vervangen en verplaatsen van een boiler. Ik reageerde namens man en afgelopen zaterdag mocht hij de boiler plaatsen. De vergoeding die hij hiervoor kreeg; maar liefst €200,-.

Deze €200,- kreeg hij uiteraard contant en we hebben besloten om €200,- door te zetten van de lopende rekening naar de spaarrekening. Alles wat man extra verdiend of aan fooi krijgt zetten we apart voor een nieuwe motor. Van het contante geld worden de komende vier weken de boodschappen gekocht. Per week mag ik €50,- uitgeven. De laatste tijd zaten we rond de €70,-, dit kan naar beneden zonder dat we echt op boodschappen in moeten leveren.

Het zal wel een ui…