Doorgaan naar hoofdcontent

Bruiloft

In april hebben we een bruiloft, een vriendin van mijn opleiding gaat trouwen. Ik heb voorafgaand ook een vrijgezellenfeest. Nu ik er zo mee bezig ben - ik organiseer het vrijgezellenfeest - word ik me er opnieuw van bewust hoeveel zoiets kost. Dan heb ik het niet eens over de kosten voor het bruidspaar maar voor de gasten.

Vrijgezellenfeest en bruiloft vallen beide in april. Het vrijgezellenfeest heb ik vorige maand al betaald, hier hoef ik komende maand geen rekening mee te houden. Het gaat hier om een bedrag van €60,-, hier komen nog brandstofkosten (180 km, 1 op 10 dus, €27,-) + parkeerkosten (à €3,00 per uur, €12,-) extra bij. Daarnaast is het de bedoeling dat we allemaal een cadeautje mee nemen. Een uitdaging die ik mezelf gesteld heb is het zelf maken van cadeautjes. Ik heb een naaimachine en ben hier ook erg handig mee. Mijn voornemen is dan ook om zelf iets leuks te maken en dit voor het vrijgezellenfeest cadeau te geven. Wat ik precies ga maken weet ik nog niet, maar ik wil dit gaan doen van materiaal wat ik al heb liggen.

Voor de bruiloft moet nieuwe kleding aangeschaft worden. Kleding koop ik nauwelijks, dus wat ik heb hangen wordt met regelmaat gedragen. Nieuwe kleding is dan ook noodzakelijk. Ik bestelde gisteren een jurk en een jasje; €90,-. Haar en make-up twijfel ik nog over, de €25,- die het ongetwijfeld gaat kosten zou ik ook goed voor iets anders kunnen gebruiken. Mijn man hoeft geen andere kleding.

Ik ben daggast, mijn man mag alleen in de avond komen. Dit betekend dat we heel wat toeren uit moeten halen willen we allebei op de locatie komen. Allereerst moet zoon naar mijn ouders (34 km), man brengt mij naar vriendin (98 km), man komt zelf naar locatie en we rijden samen terug naar huis (180 km) wat neerkomt op €46,80 aan brandstof. Carpoolen is helaas niet mogelijk, we wonen verspreid door het land.

Het cadeau dat we geven wordt een gezamenlijk cadeau samen met nog twee andere stellen. Omdat ik vaak zelfgemaakte cadeaus geef wilden we dit nu ook doen. Hiervoor moet het materiaal wel aangeschaft worden en ik verwacht dat we €40,- per stel kwijt zullen zijn.

Alle bedragen bij elkaar opgeteld zorgt ervoor dat ik even schrik.. €275,80. In de maand maart sla ik mijn vaste spaarmoment dan ook over om deze kosten op te kunnen vangen. In april gaan we er weer tegenaan!

Hebben jullie weleens maatregelen getroffen om de kosten voor een bruiloft/vrijgezellenfeest te drukken? Hoe zouden jullie het aanpakken? Wat is jullie duurste deelname aan een vrijgezellenfeest ooit? Ik hoor graag van jullie!

Reacties

  1. Wij hadden in een paar jaar tijd ineens heel veel bruiloften, dat maakte het wel duur. Eens een keer voor een onaangename verrassing gestaan. We hadden al een geldbedrag in een envelop kado gegeven en toen bleek het tijdens de openingsdans een traditie geld op het bruidspaar te prikken. (buitenlandse bruid). We hadden gelukkig nog een briefje van 5 euro in onze portemonnee, je wilt toch niet achter blijven, maar het voelde niet fijn. Ik was hier liever van te voren van op de hoogte gesteld.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ook bruiloften komen in golven! Wij hebben nu de leeftijd dat iedereen om ons heen gaat samenwonen, trouwen en kinderen krijgt.

    Ik kan me heel goed voorstellen dat zoiets je overvalt. Dan bof je nog dat je een vijfje in je portemonnee had zitten en niet iets groters of helemaal niets. Ik vind het ook echt afhangen van de relatie die ik heb met het bruidspaar. Iemand die dichtbij me staat geef ik meer dan een verre neef of nicht. Bedankt voor je reactie!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie plaatsen

Gezellig dat jullie meelezen, ik hoor graag van jullie. Tips en trucs zijn altijd welkom!

Populaire berichten van deze blog

Gratis op te halen

We zijn hard aan het klussen in het nieuwe huis. In ons huidige huis ben ik aan het opruimen, uitzoeken en inpakken. Veel verkoop ik via Facebook en Marktplaats, maar er zijn ook spullen die niet de moeite zijn om te verkopen of waarop niet gereageerd wordt. Het zijn allemaal spullen die nog goed te gebruiken zijn.

Ik besloot deze gratis op internet te zetten, in de verwachting dat er zeer snel gereageerd zou worden. Het staat nu al een aantal dagen op internet en er zijn nog geen reacties. Zal iedereen aan het minimaliseren zijn? Als het van het weekend nog niet opgehaald is gaat het naar de kringloop.

Werkt het gratis ophalen bij jullie wel? Hebben jullie misschien nog tips? Ik hoor graag van jullie!

Kleding

Nu ik al een aantal jaren heel bewust met ons geld bezig ben merk ik dat mijn kleding nogal uit begint te dunnen. Zo ligt er redelijk wat verwassen en met kleine gaatjes in de kast. Ik koop veel minder en ook steeds vaker tweedehands.

Zoals ik hier ook verteld heb is mijn schoonzus in juni overleden. Na een ziektebed van bijna drie jaar, een hersentumor, heeft ze besloten euthanasie toe te passen. Voordat ze overleed gaf ze al veel kleding weg, ik kreeg toen acht kledingstukken die ik zeer regelmatig draag.

Vorige week stuurde zwager een appje met de vraag of iemand hem zou willen helpen met het uitzoeken van de kleding van zijn vrouw. Aan veel kleding hangt een herinnering en hij vond het dan ook erg moeilijk om aan te pakken. Nadat ik aangegeven had dat ik wel wilde hebben we besloten dat ik foto's ga maken van alle te verkopen kleding en deze op Marktplaats dan wel Facebook ga plaatsen.

Afgelopen weekend kwam zwager elf(!) vuilniszakken brengen. Ik schrok enigszins van de hoev…

Besparen bij de Albert Heijn

Onze wekelijkse boodschappen worden tegenwoordig altijd bij de Albert Heijn gedaan. Voorheen reed ik naar een nabijgelegen dorp om daar bij de Lidl boodschappen te doen. Maar ik maak nu gebruik van een weekmenu en schrijf van te voren een boodschappenlijstje. Op deze manier heb ik goed zicht op ons budget en ben ik van mening dat ik met de brandstofkosten erbij niet goedkoper uit ben.

Bij de Albert Heijn maak ik altijd gebruik van de scanner. Handig dat je precies weet voor hoeveel geld je in de kar hebt liggen en met zoon erbij is het helemaal makkelijk dat ik de boodschappen gelijk in kan pakken. Waar ik laatst achter ben gekomen is dat je dus ook gewoon contant af kunt rekenen wanneer je gebruik maakt van een scanner. Nooit geweten, het is zeker een pluspunt.

Contant geld en geld van tweedehands verkopen gaan in een spaarpot en het bedrag loopt soms heel snel op. Ik heb nu al twee keer boodschappen gedaan met de scanner en contant kunnen betalen. Eerder durfde ik dit niet aan en pi…