Babyvoeding

Onze zoon (vijf maanden) krijgt voornamelijk borstvoeding. De borstvoeding startte lastig, hierdoor krijgt onze zoon vanaf het begin een mix van kunst- en borstvoeding. Het gaat hierbij om hele kleine hoeveelheden kunstvoeding, in het begin bedoelt als bijvoeding en nu ik gestart ben met werken krijgt hij het ook als vervanging van moedermelk wanneer hij bij de oppas is. Ik geef nog steeds voornamelijk borstvoeding, maar de hoeveelheid moedermelk die ik kolf is bij lange na niet voldoende om met de fles te geven. Daarom gaat de gekolfde melk in de diepvries. Wanneer de kunstvoeding op is geef ik de gekolfde melk mee. En zodra deze op is koop ik pas weer een pak kunstvoeding. Zo kunnen beide voedingen niet bederven en spreid ik ook de kosten. Nu ik voornamelijk borstvoeding geef besef ik me ook hoeveel dit ons scheelt aan kosten.

Kunstvoeding koop ik bij de Albert Heijn, 800 gram voor €6,79. We hebben dit tot nu toe drie keer moeten kopen. Dus onze uitgaven komen op €20,37. Zoals ik eerder al vermeldde ben ik lid van een Facebook groep voor kinderen in mijn omgeving. In deze groep komen naast luiers ook veel ongeopende pakken kunstvoeding voorbij. Zo heb ik al drie keer een gratis pak op kunnen halen in de buurt. Ook heb ik een aantal pakken overgekocht, hiervoor betaalde ik €8,00. Onze uitgave aan kunstvoeding in totaal is dus €28,37.

Op Internet heb ik eens opgezocht hoeveel kunstvoeding er gemiddeld per week doorheen gaat. Gemiddeld een pak van 800 gram. Onze zoon is 24 weken oud wat zou betekenen dat we €162,96 uit zouden hebben moet geven. Wat neer komt op een besparing van €134,59. Dat is makkelijk verdiend! Hoe pakken jullie het aan? Wij gebruiken huismerk, zouden jullie voor de duurdere A-merken zoals Hero en Nutrilon gaan? Of hebben jullie er ook voor gekozen om borstvoeding te geven en is het besparen voor jullie een reden geweest?

Reacties

  1. In het ziekenhuis kreeg zoontje kunstmelk van Friso, wij zijn hier thuis mee doorgegaan om problemen te voorkomen.Hij spuugde toch al genoeg :-(. Zelf was ik liever voor een goedkoper melk gegaan....

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat kan ik me goed voorstellen, continue kunstvoeding moeten gebruiken van een A-merk zal best oplopen. Onze zoon drinkt eigenlijk zonder problemen alle merken. Wat dat betreft besef ik me heel goed dat we ontzettend boffen.

      Verwijderen

Een reactie posten

Wat leuk dat je meeleest! Laat vooral iets van je horen.