Auto

Een hobby van mijn man is de auto. We rijden een luxe Volkswagen Passat (tweedehands). We hebben hier bewust voor gekozen. Een zuinigere, ruime auto waar weinig tot geen kosten gemaakt zullen worden de komende jaren naast het regulier onderhoud. De planning is om toch zeker zes jaar in deze auto te rijden.

Onze auto wordt niet gebruikt voor woon-werkverkeer. Ik fiets en mijn man werkt achter ons huurhuis. Op de dagen dat ik werk wordt de auto in de ochtend gebruikt om onze zoon naar de gastouder te brengen. Waarna ik de auto thuis breng en vervolgens op de fiets stap naar mijn werk. Mijn man haalt onze zoon na zijn werkdag weer op. De gastouder zit in hetzelfde dorp maar wij wonen in de buitenwijk en wandelen is dan ook geen optie. Door het brengen en ophalen af te wisselen scheelt ons dit een uur per dag aan oppaskosten.

Onze auto komt verder best regelmatig van het pad. Opa en oma wonen een dorp verder, veel vrienden ook en bij het halen van grote boodschappen is lopen met de kinderwagen geen optie.

Ons verbruik houden we bij in mijn gekoesterde excelbestand. Ik merk dat je veel meer bezig bent met het aantal gereden kilometers en het verbruik.

Brandstof tanken we altijd bij de BP, BP Ultimate, 98 ongelood. Theorie hierachter is van mijn man. Schonere brandstof, beter voor de motor dus betere verbranding en meer kilometers te maken op een volle tank. Om nog meer te besparen probeer ik zuinig te rijden. Een nieuwe hobby heb ik al: kilometers bijrijden!

Voor het tanken hebben we beide een tankpas van United Consumers. Zo krijgen we korting aan de kassa maar ook nog geld bijgeschreven in ons kortingstegoed. Dit geld kan ik wanneer gewenst op mijn rekening laten storten. Dit levert ons meer op dan de Freebees die mijn man voorheen spaarde en die alleen maar te besteden zijn bij bepaalde winkels.

Wat doen jullie om te besparen op brandstof of auto? Kiezen jullie juist voor een goedkope oudere auto met hogere onderhoudskosten of net als ons voor een bij aanschaf duurdere jongere auto met lagere onderhoudskosten?


Reacties

  1. Een goedkope, oude auto. De afschrijving gaat enorm hard en kan je wel wat onderhoud van laten doen. Verzekering en wegenbelasting is dan ook allemaal minder. Verder zuinig rijden inderdaad.. 3 minuten eerder weggaan en 100 rijden gaat prima!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Bedankt voor je reactie! Wij zijn nu inderdaad nog all risk verzekerd, maar volgend jaar is de auto 8 jaar oud en dan willen we de verzekering aanpassen. Dat zal weer schelen in de kosten. 100 km / uur kan inderdaad zonder problemen, wij hebben ook nog eens cruise control dus rijden we erg constant, wat we zeker ook merken aan het benzineverbruik.

      Verwijderen

Een reactie posten

Wat leuk dat je meeleest! Laat vooral iets van je horen.